headernw.jpg
 

FAQ - Veelgestelde vragen

Klik voor meer informatie over de betreffende categorie
 1) Inschrijven, contributie & Wachtlijst  Aantal vragen: 5
 2) Mijn kind gaat hockeyen, en nu?  Aantal vragen: 5
 3) LISA  Aantal vragen: 3
 4) Club weetjes  Aantal vragen: 2

Mist u informatie hier? Mail ons op [email protected]

2) Mijn kind gaat hockeyen, en nu?
Gegevens bescherming (AVG/GDPR) 
Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Deze nieuwe privacywet, internationaal de General Data Protection Regulation (GDPR) genoemd, geldt in de hele Europese Unie en gaat onder andere over het bewaren en beschermen van persoonsgegevens. Hoewel veel afspraken al opgenomen zijn in de Nederlandse wet bescherming persoonsgegevens (Wbp), is die wet vanaf dan niet meer geldig. De nieuwe Europese privacywetgeving heeft daarom ook impact op sportverenigingen inclusief HC Eemvallei. Wil je meer weten over hoe onze verenging omgaat met gegevensbescherming? Log in op de site en kijk onder club -> documenten -> AVG.
 
Hoe kom ik aan een bitje? 
Als je kind net begint met hockeyen, zou je in eerste instantie een "kant-en-klaar"bitje kunnen gebruiken. Deze schaf je bijvoorbeeld aan bij onze sponsor Wim Jacquet.

Achter de bar worden bitjes verkocht, voor als je 'm vergeten bent. 

Maar het fijnst is toch een bitje op maat. Onze sponsor Ortholuna verzorgt graag jouw bitje, tegen een sterk gereduceerd tarief. Voor leden van HC Eemvallei geldt een korting van 30% tot 50%. Ook als je een beigel hebt, kan Ortholuna een passend bitje voor je maken.

Je kunt hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer 033-494.42.96.

Ortholuna kun je vinden op de Maanlander 16 in Amersfoort Noord ( 200 meter na de McDonalds), langs de Ringweg-Noord richting Hoogland/Nieuwland.

Natuurlijk kan je kiezen voor een bitje in de kleur van HC Eemvallei, maar ook uit 20 andere kleuren. Een bitje in meerdere of freestyle kleuren kost 10 euro extra.

Je krijgt een rekening thuisgestuurd. Sommige zorgverzekeraars vergoeden een bitje op maat. Na het happen krijg je een afspraak voor het ophalen van je bitje ( 1-2 weken later).

Twee keer per jaar verzorgt Ortholuna een zogenaamde hap-sessie op de club. Houd hiervoor de website en onze Facebook pagina in de gaten.

 
Wat is ClubCollect 

HC Eemvallei heeft de besloten het versturen van de factuur voor de contributie en het innen ervan uit te besteden aan ClubCollect. Voor het versturen maakt ClubCollect gebruik van de gegevens uit de ledenadministratie. In verband met de AVG zijn hier met ClubCollect duidelijke afspraken over gemaakt. Via je mobiel of via de site van ClubCollect kan je inzage krijgen in facturatie en de momenten waarop tot incasso wordt overgegaan.

 
Wat moet ik allemaal aanschaffen? 
Er zijn een aantal zaken die je kind zeker moet hebben als het begint met hockeyen.
- Hockeystick
- Bitje (verplicht bij elke training en wedstrijd!)
- Scheenbeschermers  (verplicht bij elke training en wedstrijd!)
- Hockeyschoenen
- Clubtenue (HC Eemvallei sokken, rokje of korte broek en een clubshirt)

Onze sponsor Van Duinkerken heeft al deze spullen altijd op voorraad en dit is te bestellen via de Webshop op de HC Eemvallei website. Kijk ook eens op de HC Eemvallei Spullenhoek op Facebook, hier bieden leden spullen aan die te klein geworden zijn. Dat kan veel geld schelen!

Daarnaast zijn een aantal zaken handig om te hebben:
- een donkerblauwe legging voor wedstrijden bij koud weer
- een donkerblauw shirt met lange mouwen, ook voor bij koud weer
- een wit shirt met korte mouwen of een witte polo, voor uit-wedstrijden tegen een team dat een tenue heeft dat erg lijkt op het onze.


 
Wat wordt er van mij als ouder verwacht? 
Een grote sportclub als HC Eemvallei draait dankzij de inzet van vrijwilligers. De een heeft nu eenmaal meer tijd over dan de ander, daarvoor hebben we natuurlijk alle begrip. We verwachten dat alle ouders in ieder geval een paar keer per jaar een bardienst draaien. Je kunt je bardiensten zelf inplannen via onze app. Daarnaast hebben we altijd vacatures binnen de vereniging, Er is vast iets dat bij jou past!