headernw.jpg
 

FAQ - Veelgestelde vragen

Klik voor meer informatie over de betreffende categorie
 1) Inschrijven, contributie & Wachtlijst  Aantal vragen: 5
 2) Mijn kind gaat hockeyen, en nu?  Aantal vragen: 5
 3) LISA  Aantal vragen: 3
 4) Club weetjes  Aantal vragen: 2

Mist u informatie hier? Mail ons op [email protected]

1) Inschrijven, contributie & Wachtlijst
Hoe werken afgelastingen binnen HC Eemvallei? 

Bbrrrrr, het is fris, gaat mijn wedstrijd nog wel door?


Afbeeldingsresultaat voor hockey op sneeuwHoe werken afgelasting binnen HC Eemvallei.

Meestal is het in Nederland gelukkig heerlijk weer om lekker te hockeyen. Maar soms ook niet. En soms is het op het randje en is het maar de vraag of doorgaan verstandig is voor jezelf, voor de ander of voor de velden. Hieronder leggen we uit wanneer we binnen HC Eemvallei een wedstrijd afgelasten, en hoe je dat te horen krijgt, ook als jouw uitwedstrijd wordt afgelast door de tegenpartij.


Wanneer worden thuiswedstrijden afgelast?

-De staat van de velden en/of de accommodatie is onvoldoende. Hieronder vallen overmatige gladheid door vorst, wateroverlast, sneeuw of een harde ijslaag op het veld.

- Barre weersomstandigheden. Hieronder vallen hevige regen, dichte mist, gevoelstemperatuur (ruim) onder het vriespunt. Voor de Jongste Jeugd geldt: wanneer het vriest gaat de wedstrijd niet door.

-Overige (verenigings-) calamiteiten die het spelen van de wedstrijd(en) verhinderen, een besluit van de KNHB tot een centrale afgelasting, of bij KNMI code rood (advies niet de weg op te gaan).


Wie mag besluiten en wanneer doen we dat?

Het wedstrijdsecretariaat en de scheidsrechters/spelbegeleiders besluiten over de afgelastingen.

-Op de avond voor de wedstrijddag om 20:00 uur besluit het wedstrijdsecretariaat over de wedstrijden van de volgende dag.

-Op de dag zelf om 7:30 besluit het wedstrijdsecretariaat, eventueel na controle van de velden, in overleg met de locatiemanagers over de wedstrijden die beginnen vóór 13:30 uur.

-Dit doen zij ook om 11:00 uur voor de wedstrijden die vanaf 13:30 beginnen.

-Maar weersomstandigheden zijn veranderlijk. Scheidsrechters en spelbegeleiders hebben daarom altijd (in onderling overleg) de mogelijkheid om de eigen wedstrijd ter plaatse af te gelasten.

 

Afbeeldingsresultaat voor afgelasting hockey
Wie krijgt er bericht?

Afgelastingen worden door het wedstrijdsecretariaat ingevoerd in het LISA systeem en vanuit dat systeem versturen we berichten. Afgelaste wedstrijden worden automatisch op hceemvallei.nl gepubliceerd.

-Ben je een Teammanager? Dan krijg jij via LISA een email. Aan jou de taak om het team te informeren. Je krijgt ook een extra SMS bericht als de wedstrijd 2 uur voor het begin wordt afgelast, of als een uitwedstrijd op de dag zelf wordt afgelast.

- Ben je Lijncoördinator? Dan krijg je van alle afgelastingen in jouw lijn een email, ter informatie.

- Heb je bardienst of sta je ingedeeld als scheidsrechter? Dan krijg je een email over de afgelaste wedstrijd(en) waarvoor je ingedeeld staat.

Centrale afgelastingen door de KNHB krijgt iedereen op dezelfde manier te horen. En natuurlijk zorgt het wedstrijdsecretariaat voor de berichten naar de tegenpartij.


 

 

Moeten we de wedstrijd inhalen?

Ja, afgelaste wedstrijden worden door de KNHB verplaatst naar de eerstvolgende inhaaldag. Behalve voor de Jongste Jeugd, zij hoeven de wedstrijd niet in te halen.


En sta je toch al met je team in de startblokken? Maak van de nood een deugd, drink samen een kop winterthee, of spreek eens af om door te rijden naar de dichtstbijzijnde schaatsbaan.

 

 

Sportieve wedstrijden toegewenst!

Het wedstrijdsecretariaat van HC Eemvallei.


 
Hoe wordt de plaats van mijn kind op de wachtlijst bepaald? 
Er spelen een aantal zaken een rol bij de plaats op de wachtlijst.
Allereerst is er natuurlijk de datum van inschrijving.
Maar uw kind kan stijgen op de wachtlijst doordat u punten voor uw kind verdient. Dit kunt u doen door zelf lid te worden, of door vrijwilligerswerk bij HC Eemvallei te doen. Meer informatie hierover kunt u opvragen bij onze wachtlijstcoördinator. 
 
Waarom heeft HC Eemvallei een wachtlijst? 
HC Eemvallei is een grote club met relatief heel veel jeugdleden. Op zaterdag zijn de 4 velden die wij hebben dan ook helemaal volgepland. Het is eenvoudigweg niet mogelijk om nóg meer jeugdteams te laten spelen op die ene dag. Helaas zijn we daardoor genoodzaakt een wachtlijst te hanteren. 

Uiteraard dringen we bij de gemeente Amersfoort voortdurend aan op uitbreiding van onze veldcapaciteit, we willen natuurlijk zoveel mogelijk kinderen laten sporten!
 
Waarom moet ik mijn beroep opgeven op het inschrijfformulier?  
Wat leuk dat je je kind of jezelf wil aanmelden! We zien je heel graag binnenkort op het veld!

Zoals je misschien zult begrijpen, kan een vereniging als H.C. Eemvallei alleen bestaan dankzij een groot aantal vrijwilligers. Bij het werven van vrijwilligers onder de ouders, is het heel fijn als je ouders kunt vragen om datgene te doen voor de club waar ze goed in zijn. 

Iemand die financiële ervaring heeft kan wellicht penningmeester worden, een sportleraar zou training kunnen geven, mensen met horeca-ervaring zouden ons kunnen helpen in de bar-commissie en als je DTP'er bent zitten we om je hulp te springen! Bij grote toernooien vragen we ouders die arts, fysiotherapeut of verpleegkundige zijn om standby te zijn voor ongelukjes. En ouders die handig zijn met een camera maken de foto's. De inrichting van onze tweede locatie is helemaal gemaakt door handige creatieve ouders. 

Omdat we een lijst hebben van welke ouders welk beroep hebben, kunnen we heel gericht vragen om hulp. We hebben gemerkt dat dat veel beter werkt dan oproepjes in het wilde weg te doen.


 
Wat is ClubCollect 

HC Eemvallei heeft de besloten het versturen van de factuur voor de contributie en het innen ervan uit te besteden aan ClubCollect. Voor het versturen maakt ClubCollect gebruik van de gegevens uit de ledenadministratie. In verband met de AVG zijn hier met ClubCollect duidelijke afspraken over gemaakt. Via je mobiel of via de site van ClubCollect kan je inzage krijgen in facturatie en de momenten waarop tot incasso wordt overgegaan.