headernw.jpg
 
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 3 uitwedstrijd(en) afgelast

zaterdag 17 november 2018
Tijd T/U Team Tegen team
08:45 Uit Meisjes 8E1 MHV Maarssen M8E1
08:45 Uit Meisjes 6E1 Huizer HC ME1
14:45 Uit Jongens C2 MHC Muiderberg JC1

MB2 is kampioen!

30-5-2016
Nieuwsafbeelding

Met nog één wedstrijd te spelen is de MB2 kampioen geworden in de 2e klasse poule C. De meiden hebben dit seizoen een geweldige prestatie neergezet.

 

Na een moeizame voorcompetitie en met een paar oefenwedstrijden in de benen werd eind oktober aan de competitie begonnen. We wonnen hoopvol de eerste wedstrijd, maar bij de tweede wedstrijd werden we genadeloos afgestraft door AMHC MB3 met 1-6. Toch wisten de meiden de zege naar zich toe te trekken van de drie daarop volgende wedstrijden. Fleur Slingerland stond als geen ander aan de basis van deze successen.

 

Tijdens de zaal competitie verhuisde trainer/coach Fleur naar België en werden haar taken overgenomen door Vivianne en Michiel. Met de opgedane ervaring van Fleur en de impulsen van dit nieuwe trainersduo kreeg het team vleugels. Weesp MB2werd met 6-1 opzij gezet, Leusden MB2 werd met 5-1 naar huis gestuurd, SCHC MB4 verliet het veld met 5-2 verlies en de revanche tegen AMHC MB3 was op 9 april waar we met 1-7 van wonnen. Voorzichtig begonnen we aan de 1e plek te denken.

 

Er volgden enkele weken van stilstand. Door het slechte weer waren er geen extra trainingen en een oefenpot tegen Barneveld werd afgelast. Stilstand betekent vaak achteruitgang, en helaas, dat klopte.Met grote moeite wonnen we de uitwedstrijd tegen Haaskamp MB1 en bij de wedstrijd tegen Geldermalsen waren onze meiden het spoor bijster. We gingen 2-3 onderuit op eigen veld. In het team ontstond onderling gemor, iets wat we nog niet hadden meegemaakt.

 

Om het groepsgevoel weer te herstellen werd er op 21 mei een gezamenlijk ontbijt georganiseerd en kregen de meiden van Michiel een team building sessie die een enorme positiviteit teweegbracht. We speelden die dag tegen Fletiomare MB3 die ook op zoek was naar het kampioenschap. Onze voorsprong van 1-3 werd in de laatste zenuwslopende minuten weggegeven in een 3-3 gelijkspel.

Dus was onze opdracht simpel: we moeten de laatste 2 wedstrijden winnen om de 1e plek te bereiken.

 

Afgelopen zaterdag kwam Weesp MB2 naar Eemvallei. We wonnen met 2-0 en speelden verre van goed, maar het gaat tenslotte om de punten. De grote verrassing kwam aan het eind van de middag . Het tweede geplaatste Fletiomare verloor de wedstrijd tegen Geldermalsen, onze meiden staan 4 punten los en zijn dus KAMPIOEN!

 

Diverse Whatsapp groepen explodeerden daarna en het gejuich was zaterdagavond door heel Amersfoort te horen.

 

Britt, Fleur, Floor, Jelina, Julia, Kim, Lara, Lonneke, Maud, Meike, Michelle, Naomi, Nerissa en Sophie: proficiat met dit verdiende kampioenschap. Jullie hebben dit samen bereikt. En zoals er door veel van jullie en ook door de ouders is opgemerkt: jullie zijn een superteam! En daar hoort dit kampioenschap gewoon bij. Jullie missie is geslaagd, geniet er maar van!

 

Pieter
Reacties

Vivianne Eek
Dik verdient, wat een inzet het hele seizoen door. Klasse meiden!

Reageer op het nieuws