headernw.jpg
 

Hockeycursus voor beginners

15-4-2017
Nieuwsafbeelding
Hij begint weer!

Op dinsdag 9 mei a.s. starten we met een nieuwe hockeycursus voor beginners (30+) met geen of weinig hockeyervaring. Hieronder bevinden zich jaarlijks veel ouders waarvan de kinderen op hockey zitten. Deze cursus is sinds de start, 4 jaar geleden, een groot succes en de deelnemers zijn altijd erg enthousiast. Dit jaar hebben we plaats voor maximaal 40 deelneemsters/deelnemers. Ben je erbij?

Voor wie?
Deze hockeycursus is met name bedoeld voor volwassenen (m/v) tussen de 30 en 50 jaar die vaak al één of meerdere gezinsleden hebben die hockeyen. De ervaring leert dat het voor deze groep leuk is om de beginselen van het hockey te leren en zo meer betrokken te raken bij het spel van hun gezinsleden. Daarnaast is het goed voor de conditie en prettig om actief bezig te zijn in groepsverband. De cursus wordt gegeven door een trainer van HC Eemvallei. De nadruk ligt op het ontwikkelen van de basis hockeytechnieken en meestal wordt de training afgesloten met het spelen van een partijtje. Daarnaast zal er ook aandacht aan de spelregels worden gegeven door hier tijdens de training uitleg over te geven.

Wanneer?
De hockeycursus bestaat uit 12 dinsdagavonden, van 20.30 tot 22.00 uur op de locatie Olympus, veld 3CD. Na afloop drinken we meestal nog wat met elkaar in het clubhuis. De eerste cursusavond is op 9 mei. In de zomer vakantie is er geen training, dus we verwachten dat de laatste avond ergens begin september 2017 zal zijn. Alles is op vrijwillige basis, dus geen verplichtingen. Als je een keer geen tijd hebt om te komen is dit geen probleem.

Wat heb ik nodig?
De uitrusting die je voor de hockeycursus nodig hebt zijn scheenbeschermers, een bitje en een hockeystick.

Wat kost het?
De kosten voor deze cursus bedragen slechts € 70,-!

Wil je je aanmelden?
Stuur een mail met je naam naar [email protected] o.v.v. ‘Hockey Cursus 2017’ en wij sturen je een mail met verdere informatie.

En daarna? Veel deelnemers zijn na het afronden van de cursus zo enthousiast dat ze doorgaan met trimhockey. Hiervoor biedt Eemvallei verschillende mogelijkheden:

Mixed trimhockey op dinsdagavond (op 2 niveau’s)
Dames trimhockey op woensdagavond
Heren trimhockey op donderdagavond

Wil je ook kennis maken met hockey schrijf je dan snel in, want we starten dinsdag 9 mei a.s.!


Vragen? Mail ons via [email protected]