headernw.jpg
 

Terugblik zaal

9-3-2018
Nieuwsafbeelding

De zaalcompetitie zit er weer op, tijd voor een korte terugblik. Dit seizoen heeft een record aantal van 64 Eemvallei-teams mee gedaan aan de zaalcompetitie. Nieuw dit seizoen was de competitie voor de 6E-jeugd. Hieraan deden 6 mixteams van Eemvallei mee. Ook nieuw waren de keeperstrainingen in de zaal. 

Voor aanvang competitie
Met succes dit seizoen gecontinueerd zijn de keepersclinics. We hebben veel enthousiaste verhalen gehoord van onze keepers. Waanzinnig leuk dat keepster Alexandra Heerbaart van het Nederlandse zaalteam en Kampong hieraan wilde meewerken. Naast de keepersclinic hebben we bij aanvang van het seizoen een drukbezochte coachclinic georganiseerd om de zaalhockeytactieken en regels weer op te frissen. Maar ook is er een briefing voor scheidsrechters georganiseerd. Tot slot zijn er wederom zaaltrainingen georganiseerd voor onze F-jeugd en trimmers. 

De competitie
De competitie startte ongelukkig vanwege de algehele afgelasting door de sneeuwval in het eerste wedstrijdweekend. Omdat zaalwedstrijden (met uitzondering van Topklasse) niet ingehaald worden, zijn helaas niet alle wedstrijden gespeeld in sommige poules. De KNHB heeft de eindstand in deze poules berekend op basis van een ingewikkelde formule.

Het resultaat
Vijf Eemvallei teams zijn dit seizoen kampioen geworden:

  • Dames 1, na een zeer spannende laatste wedstrijd tegen Muiderberg.
  • Dames 2, met maar liefst 13 punten voorsprong op de nummer twee.
  • MB6, na twee spannende laatste wedstrijden is het gelukt om eerste te worden.
  • JB2, knap kampioen geworden in een poule met veel B1 teams.
  • JC2, in het laatste speelweekend zeer knap koploper Naarden JC5 ingehaald.

Alle kampioensteams van harte gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap! Deze teams worden gehuldigd op Super Sunday 18 maart a.s. Komt allen!