headernw.jpg
 

Aanvoerdersoverleg B/C/D

19-5-2018
Nieuwsafbeelding

Als club blijven we graag op de hoogte van wat er onder de jeugdspelers speelt. Daarom zijn de aanvoerders van de jongens B/C/D uitgenodigd door onze lijncoördinatoren.  Deze bijeenkomst vond op 3 april op Caraïben plaats. De jongens hebben gedeeld wat zij van de club vinden; welke tips en tops zij hebben en alle zaken die zij op de club belangrijk vinden. 

Aanwezig waren Quinten (JD3), Jaap (JD1), Thom (JC3), Twan en Wicher (JC1), Job en Mika (JB1) en Jurre (JB3). Vanuit de club waren Jeroen (lijncoördinator JB/C), John (technisch coördinator JB/C/D) en Edwin (Coördinator organisatie JB/C/D en lijn coördinator JD) aanwezig.

Na een voorstelronde kwamen de jongens al snel met tips en tops. Tops waren betreft de jongens vooral de goede trainingen, het onderhoud van de velden en de gezellige mensen op de club. Daarnaast wordt de sfeer op de club als positief ervaren. Natuurlijk waren er ook tips. Unaniem waren de aanvoerders het erover eens dat ze graag watervelden willen. Ook zijn er jongens in de breedteteams die graag drie keer in de week willen trainen om aansluiting met de topteams te houden.

Voor wat betreft de omvang van een team gaven de aanvoerders aan een team van 12 als minimum te ervaren en een team van 15 als maximum. Ook de selectietraining kwam aan bod en de jongens vinden dit een belangrijk moment. Deze training wordt evenals de reguliere trainingen positief beoordeeld. Over de zaaltrainingen waren de aanvoerders het eens, graag willen ze in verband met de reistijd één keer per week 1,5 uur in de zaal trainen. 

Sponsoring was ook een issue; de jongens zouden graag zien dat er meerdere teams met kleding kunnen worden gesponsord. Daarnaast kwamen er diverse ideeën en wensen langs, als het plaatsen van een voetbaltafel in het clubhuis en het organiseren van een feest voor de C-jeugd.

Voor vooral de B en C aanvoerders was redelijk duidelijk wat hun rol van aanvoerder inhoudt, maar zij gaven de tip om aan het begin van het veldseizoen een avond te organiseren voor (nieuwe) aanvoerders om de taken van een aanvoerder te bespreken en toe te lichten. Dit gaat helpen om de aanvoerder sneller in zijn rol te krijgen.

Het was een prima overleg en de jongens gaven aan dit graag twee keer per jaar te doen. Alle aanvoerders (en aanwezige back-ups) bedankt voor jullie komst en input! We gaan ermee aan de slag!