headernw.jpg
 

Plannen jongste jeugd

10-6-2018
Nieuwsafbeelding
Met ingang van seizoen 2018 – 2019 gaat er voor de jongste jeugd het een en ander veranderen! We willen jullie hierover over informeren, zodat we met z’n allen goed voorbereid het nieuwe seizoen starten.

Waarom deze wijziging?
Na het formuleren van haar ‘Visie op de ontwikkeling van hockeyers’ stelde de KNHB zichzelf de vraag: ‘wat moet er veranderd worden om beter bij te kunnen dragen aan het opleiden van jonge hockeyers?’ Met het idee dat kinderen tot een bepaalde leeftijd vooral plezier moeten hebben tijdens het sporten, dat ze de ruimte moeten hebben om meerdere sporten te kunnen uitproberen, dat ze niet onnodig veel belast mogen worden en dat er rekening wordt gehouden met andere activiteiten in hun leven, kwam de bond tot een voorstel. Deze wijzigingen moeten gaan zorgen voor minder prestatiedruk onder kinderen. Mocht je het nog na willen lezen, klikk op de link: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/verenigingsondersteuning/beleid#visie-op-de-ontwikkeling-van-hockeyers

Hoe gaan we dat doen?
Wij, als HC Eemvallei gaan dit beleid volgen. Om de (jongste) jeugd zich zo breed mogelijk te laten ontwikkelen, volgen wij het beleid van de KNHB om prestatiedruk onder jonge kinderen te laten afnemen. Concreet betekent dit dat we het selecteren op motorische vaardigheden binnen de jongste jeugd zoveel mogelijk gaan loslaten. Omdat er binnen de jongste jeugd in de voorgaande jaren wel werd geselecteerd, willen we de aanpassingen geleidelijk laten verlopen. Wij zullen voor seizoen 2018-2019 als volgt gaan indelen:

3F:
Indeling op postcode/geografische ligging.Verwachting is namelijk dat kinderen elkaar veelal nog niet goed kennen (door o.a. nieuwe instroom) en we zo een hogere betrokkenheid binnen de teams verwachten (fiets/rijdiensten) en elkaar makkelijk kunnen opzoeken.

6E:
Teams blijven bij elkaar, zoals ze nu in de F spelen.Enige uitzondering op huidige indeling is als er zwaarwegende redenen zijn dat huidige F-teams gewijzigd moeten worden. Herindeling is dan door de hoofdtrainer geadviseerd.Spelplezier en geen prestatiedruk staat voorop! Er is geen onrust bij kinderen voor / over hun nieuwe team. Daarnaast versterkt twee jaren met elkaar spelen de band onderling, waardoor ze elkaar op en buiten het veld vinden (nog beter) weten te vinden.

8E:
Indeling in drie gelijkwaardige groepen waarbij de indeling is gebaseerd op sportbeleving en motorische vaardigheden. Vervolgens wordt een groep gesplitst naar twee teams op basis van postcode/geografische ligging.Voor de meisjes betekent dit: groep 1 die via ‘postcode methode’ wordt gesplitst in twee teams nl. M8E1/M8E2. Idem voor groep 2 (wordt uiteindelijk M8E3 en M8E4) en ook groep 3 zal via deze methode gesplitst worden in een M8E5 en M8E6.Voor de jongens betekent dit: groep 1 wordt J8E1, en groep 2 wordt gesplitst in twee teams nl. J8E2/J8E3, zoveel als mogelijk door middel van de ‘postcode methode’.Spelplezier en geen prestatiedruk staat voorop!

Trainingen:
· Funkey: 1x per week training
· Benjamins: 1x per week training
· F-teams: 1x training, 1x aanmeldtraining. Aan het begin van het jaar kies je er zelf voor of je kind 1 of 2x per week zal trainen.
· 6E-teams: 2x training
· 8E-teams: 2x training

Mochten er nog vragen zijn dan kun je die stellen aan:
Jacqueline Slot TC- [email protected]
Lisette Ouwerkerk TC- [email protected]