headernw.jpg
 

Sportspreekuur 2018-2019

20-8-2018
Nieuwsafbeelding

LET OP: Woensdag 26 september is er geen spreekuur!

________________________________________________

Aan het begin van een seizoen ontstaan vaak veel blessures. Ook bij hockeyers. Na een aantal weken minder of niet getraind te hebben, staat het lichaam nog in 'vakantie-stand'. Dit wordt veelal gemerkt bij de eerste wedstrijden en trainingen. Fysieke ongemakken of lichte pijn zijn lang niet altijd een probleem en gaan naarmate het lichaam fitter wordt vanzelf weer over. Het is echter niet altijd makkelijk om het verschil in te schatten tussen wat 'normaal' is en wat mogelijk een blessure is of kan worden. Dan is het fijn als je tijdens een sportspreekuur gewoon even binnen kunt wandelen.

We zijn blij dat, na het succes van vorig seizoen, vanaf woensdag 29 augustus het wekelijks sportspreekuur voor de leden van Eemvallei weer plaats gaat vinden. Danique Zadelhoff , fysiotherapeute van sponsor Fyzie,kan dan kijken naar de aard en ernst van de klacht en kan een inschatting maken over het verdere beloop."

Wat houdt het sportspreekuur in?

Tijdens dit spreekuur is er ruimte voor het beoordelen van (acute) blessures en wordt er geadviseerd welke maatregelen genomen kunnen worden om zo snel en verantwoord mogelijk het hockeyen te hervatten. Dit advies kan ook, na toestemming van de speler en/of de ouder, teruggekoppeld worden aan de trainers en coaches.

Daarnaast kunnen er vragen omtrent klachten gesteld worden waarop een vrijblijvend, kort advies volgt. Het spreekuur is vrij toegankelijk en kosteloos. Er hoeft dus geen afspraak gemaakt te worden.

Indien verder onderzoek of een verdere behandeling noodzakelijk is, gebeurt dit in de praktijk van FyZie, waarvoor wel een afspraak gemaakt moet worden.Vergoeding van deze verdere behandelingen kunnen, indien je aanvullend verzekerd bent, gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar. Personen onder de 18 jaar hebben recht op 18 behandelingen uit de basisverzekering. Uiteraard gebeurt behandeling van minderjarigen altijd in overeenstemming met de ouders/verzorgers.

Kom gerust langs
Heb jij of jouw kind een (acute) blessure opgelopen? Aarzel niet om voor een vrijblijvend advies en onderzoek langs te komen. Indien je het nog even wil aankijken is dat natuurlijk ook goed, maar wacht niet te lang. Na drie tot vijf dagen zouden de klachten normaal gesproken moeten afnemen. Houden de klachten langer dan één week aan, kom dan zeker langs op het spreekuur. Een snelle beoordeling en advies en of eventuele behandeling, verkleint de kans op groter letsel.

FyZie beschikt over breed gespecialiseerd team (zie voor meer informatie www.fyzie.nl), waardoor je voor nagenoeg elk fysiek (sport)letsel op de juiste plaats bent voor een adequate behandeling. Naast (sport)fysiotherapeuten, werken er bij FyZie o.a. ook manueel therapeuten, kinderfysiotherapeuten en is er de beschikking over echo-apparatuur. Dit laatste is een krachtig hulpmiddel om eventueel schade of problematiek aan met name pezen en spieren goed in kaart te brengen.