headernw.jpg
 

Sportspreekuur Fyzie

4-3-2019
Nieuwsafbeelding

Inloop sportspreekuur Fyzie weer van start

Aan het begin van een seizoen en na de winterstop ontstaan vaak veel blessures. Ook bij hockeyers. Na een aantal weken minder of niet getraind te hebben, staat het lichaam nog in 'vakantie-stand'. Dit wordt veelal gemerkt bij de eerste wedstrijden en trainingen. Fysieke ongemakken of lichte pijn zijn lang niet altijd een probleem en gaan naarmate het lichaam fitter wordt vanzelf weer over. Het is echter niet altijd makkelijk om het verschil in te schatten tussen wat 'normaal' is en wat mogelijk een blessure is of kan worden. Dan is het fijn als je tijdens een sportspreekuur gewoon even binnen kunt wandelen.

Vanaf woensdag 6 maart van 18.00-19.00 uur in de scheidsrechterskamer op de Caraiben, zal het wekelijks sportspreekuur voor de leden van Eemvallei weer plaats vinden. 

De fysiotherapeut van sponsor Fyzie, kan dan kijken naar de aard en ernst van de klacht en kan een inschatting maken over het verdere beloop.

Wat houdt het sportspreekuur in?
Tijdens dit spreekuur is er ruimte voor het beoordelen van (acute) blessures en wordt er geadviseerd welke maatregelen genomen kunnen worden om zo snel en verantwoord mogelijk het hockeyen te hervatten. Dit advies kan ook, na toestemming van de speler en/of de ouder, teruggekoppeld worden aan de trainers en coaches.

Daarnaast kunnen er vragen omtrent klachten gesteld worden waarop een vrijblijvend, kort advies volgt. Het spreekuur is vrij toegankelijk en kosteloos. Er hoeft dus geen afspraak gemaakt te worden.
Indien verder onderzoek of een verdere behandeling noodzakelijk is, gebeurt dit in de praktijk van FyZie, waarvoor wel een afspraak gemaakt moet worden. Vergoeding van deze verdere behandelingen kunnen, indien je aanvullend verzekerd bent, gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar. Personen onder de 18 jaar hebben recht op 18 behandelingen uit de basisverzekering. Uiteraard gebeurt behandeling van minderjarigen altijd in overeenstemming met de ouders/verzorgers.

Het sportspreekuur zal vanaf dit seizoen ook in de HC Eemvallei app als agenda item te zien zijn.

Hou voor actuele ontwikkelingen dus (ook) de app in de gaten.