headernw.jpg
 

Keeperstrainingen

5-9-2018
Nieuwsafbeelding

Goed nieuws, de keeperstrainingen staan nu ook in Lisa. Wij hebben samen met de keeperstrainers, Joppe (hoofdtrainer), Ymke, Roos en Claire, de beschikbare tijd en ruimte zo optimaal mogelijk ingedeeld. 

De maandagavond hebben we een deel van het veld toegewezen gekregen, waardoor we die avond nagenoeg alle vaste keepers kunnen trainen. Op de andere avonden trainen we in kleinere groepjes op het oefenveld. Ook trainen jongens en meisjes bij keepers door elkaar.

De starttijd in het schema betekent dat je in je keepersoutfit klaar staat, zo benut iedereen de trainingstijd ook optimaal. Het aantrekken van het tenue kost gemiddeld 5-15 minuten afhankelijk van de ervaring die de keeper zelf heeft.

Helaas is het niet gelukt rekening te houden met alle teamtrainingen. Je mag als keeper een teamtraining overslaan als je een specifiek keeperstrainingsmoment hebt op dezelfde tijd. Stem dit goed af met je teamtrainer.

Nieuwe lesmethode
Keeperstrainingen worden in kleine groepjes gegeven, de aan- en afwezigheid wordt door de trainers bijgehouden. We werken dit jaar met de lesmethode van Martijn Drijver (drijvergoalieacademy.com). De lesmethode is gebaseerd op een heel seizoen trainen en biedt variatie, structuur en opbouw. Elke week worden dezelfde oefeningen uitgezet voor alle keepers, ze worden aangepast qua moeilijkheid en intensiteit passend bij het niveau van de keepers.

We zijn een fijne samenwerking aangegaan en verwachten met deze beproefde methode een trainingslijn voor de keepers neer te zetten die een volgende stap betekent in de ontwikkeling van de HC Eemvallei keepers. Joppe is als hoofdtrainer zeer bekend met deze methode en wordt door Martijn ondersteund. 

Na de winterstop/zaal zullen de groepen opnieuw worden ingedeeld.

Een aantal weken is er geen keeperstraining. Doordat we de trainingen nu in Lisa hebben staan kunnen we tijdig aangeven wanneer de trainingen wel doorgaan en wanneer niet.

Wisselkeepers
Bij wisselkeepers zowel in de Jongste Jeugd als bij de elftallen adviseren wij een speler twee keer achter elkaar te laten keepen. Dit vergroot de leercurve en het plezier. 

Een wisselkeeper die vast wil gaan keepen in de 8 E of elftallen kan dit melden via de teamleiding aan de lijnco, wij laten daarna weten of en zo ja, welk effect dit heeft op de trainingstijd/trainingsgroepje. Wij streven ernaar om kleine aanpassingen alleen door te voeren na de herfstvakantie en na de winterstop/zaalperiode.

Heel veel keep plezier dit seizoen!