headernw.jpg
 

Update jongste jeugd

26-10-2018
Nieuwsafbeelding

De herfstvakantie is alweer bijna op zijn einde en we zijn het seizoen goed begonnen. We hebben leuk hockey gezien, veel beweging op de velden en veel lachende gezichten. Dit seizoen hebben we een aantal veranderingen doorgevoerd en over het algemeen zijn we tevreden over de effecten. Er zijn altijd zaken, die we graag nog beter willen doen en daar werken we hard aan.

Hieronder willen we jullie graag uitleggen hoe we dit jaar al onze 331 jongste jeugd leden training geven.

Opzet van de trainingen
De trainingen voor de jongste jeugd hebben een vaste structuur. Voor elke leeftijdscategorie zijn de trainingen hetzelfde opgebouwd, alleen de snelheid of moeilijkheidsgraad van de oefening is wat anders.

Onder leiding van een hoofdtrainer geven trainers training aan onze jongste leden. De hoofdtrainer geeft vooraf aan welke oefeningen worden uitgevoerd. De trainers bereiden deze oefeningen voor en kunnen altijd hulp vragen aan de hoofdtrainer. Ook hebben alle trainers toegang tot gedetailleerde uitleg en filmpjes.

Het doel van de training is de jongste jeugd spelenderwijs te leren hockeyen.

Dit is de opbouw van de trainingen over de hele leerlijn van de jongste jeugd, dus van funkeys tot aan C-jeugd. De vaardigheden, die de kinderen worden geleerd zijn passend voor de leeftijdscategorie. We volgen hierbij de leerlijn, die HockeyPraktijk heeft ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring en conform de visie van de KNHB. Bij de jongste jeugd is plezier in de sport erg belangrijk. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat mensen, die met plezier gesport hebben in hun jeugd, dat hun hele leven blijven doen. Prestatiehockey komt wanneer de kinderen daar aan toe zijn, vaak vanaf 11 jaar.

Hoofdtrainers
Al onze hoofdtrainers hebben een ding gemeen: een passie voor hockey en anderen beter maken! Ze lopen graag op onze velden en krijgen energie van de teams, trainers en ROC-studenten. Zij zorgen voor de coördinatie vooraf en op de velden. Tijdens de training zorgen zij ervoor dat alles goed verloopt en zeker niet onbelangrijk; zij zijn er om onze trainers op te leiden door ze te voorzien van tips, tricks en complimenten.

Bram Weers geeft training op maandag, speelt zelf bij SCHC in de hoofdklasse en heeft al jaren ervaring als trainer.

Andrew Roos begeleidt op maandag de training. Andrew is een enthousiaste vrijwilliger/ouder en is een ervaren hockeytrainer van de jongste jeugd.

Junior Schilte geeft training op woensdag trainingen. Junior heeft zelf op het hoogste niveau gehockeyd en is al enkele jaren werkzaam als trainer.

Boudewijn van de Bosch verzorgt de trainingen op donderdag. Hij is jarenlang fanatiek hockeyer geweest bij Huizen in de 1een 2eteams en heeft al 12 jaar trainingservaring.

Michelle van Meeteren zorgt er voor dat op vrijdag de trainingen vlot verlopen. Ze speelt zelf in Dames 1 en is ook de trainer/coach van jongens C1. In de komende periode (tot aan de winterstop) zal Willemijn Marcussen Michelle vervangen.

ROC studenten Sport en bewegen
Dit jaar hebben we een samenwerking met het ROC. De studenten van het 1e leerjaar van de sportopleiding Sport en bewegen staan met hun opvallende blauwe shirts op de velden en zijn niet te missen. Zij worden op twee manieren begeleid om onze Jongste Jeugd veel hockeyplezier te bieden. Zij krijgen les van hun ROC docent (Mirthe Zeits en Arjen van der Schans) in didactische vaardigheden; hoe enthousiasmeer je de jongste jeugd en breng je de trainingstof goed over? Ze besteden minimaal een uur per week aan wat ze hebben geleerd van het training geven en hoe ze de komende training kunnen voorbereiden. Daarnaast hebben we een hoofdtrainer op de velden, die vooral let op de technische uitvoering en feedback geeft aan de studenten en algemene feedback aan de ROC-docent om te bespreken in de klas.

We krijgen veel positieve reacties op de trainingen die door de ROC worden verzorgd. Het valt op dat de kinderen veel in beweging zijn en met plezier aan het sporten zijn. We hebben ook vragen gekregen over de mate van techniek dat geleerd wordt aan de kinderen. Op deze leeftijd is het belangrijk dat kinderen goed leren bewegen en vooral plezier hebben. Zij zullen de vaardigheden, passend in de leerlijn, spelenderwijs aanleren. Uiteraard hoort daar het goed vasthouden van het stick en zo min mogelijk spelen met de bolle kant ook bij.

Onze jeugdhelden
Zoals elk jaar staan onze jeugdhelden op de teams training te geven. Sommige met ervaring, sommige nog niet, wel allemaal op eigen verzoek en met enthousiasme en liefde voor de sport en kinderen. We zien dat deze jeugdhelden de basis goed kunnen aanleren en meegroeien met het team zelf. Naast de begeleiding die ze krijgen van de hoofdtrainer volgen zij ook allemaal de basisopleiding training geven en wonen ze twee keer per jaar een bijeenkomst bij. We zijn trots op onze helden, zeker als je ziet dat de trainers, die starten bij de jongste jeugd doorgroeien naar trainer/coach in de D- en C-lijn.

Wat vragen we aan de ouders
Zorg dat je kind op tijd is op de training en op tijd klaar is voor de training, dus bitje in, scheenbeschermers aan en stick bij zich. Klinkt misschien logisch, maar het komt regelmatig voor dat een van deze niet aanwezig is als de training begint.

Zorg dat je kind gepast gekleed is naar het weer, dus straks als het kouder wordt, lange trainingsbroek etc. Regenjas als er regen is voorspeld.

Wil je blijven kijken, blijf dan achter de hekken. Tot nu toe is het mooi weer geweest, straks met wat minder fijn weer zal de verleiding groot zijn om in de dug out te gaan zitten.

We zijn ook altijd op zoek naar hulpouders, die op een positieve en constructieve manier een bijdrage willen leveren aan het spelplezier van de kinderen. Wil je ons daarin helpen, geef dit aan bij je lijncoördinator.

Blijf respectvol naar onze trainers en vrijwilligers. Zij doen hun best om jouw kind plezier te laten beleven aan zijn/haar sport!

De bar
Het clubhuis is beperkt geopend als de ROC-studenten er zijn. Zij gebruiken het bargedeelte als leslokaal. We zijn wel aan het zoeken naar een modus dat er wel wat besteld kan worden, zeker op vrijdagmiddag. Maar uitgangspunt is en blijft dat de ROC-studenten geen hinder ondervinden van ons. En zodra het ROC klaar is met de lessen kan de bar open.

Vragen
Neem dan contact op via de teammanager met de lijncoördinator. We vragen je deze niet direct aan de trainer te stellen. De trainer heeft vaak na de training van jouw kind nog een aansluitende training, die ook aandacht nodig heeft.

Lijncoördinatoren:
Funkeys - Hester Geerdink
Benjamin jongens - Esther Bergmans
Benjamin meisjes - Miriam Haacke
JF- Joor Verheij
MF - Charlotte Beugels
J6E - vacature/ voor vragen rechtstreeks naar Jacqueline Slot
M6E - Fleur Portheine
J8E - Annemarie van Kleef
M8E – Karin Rijsbergen