headernw.jpg
 

Teamkleding sponsor worden?

17-7-2019
Nieuwsafbeelding

Je wil een team sponsoren met kleding om de zichtbaarheid van je bedrijf tijdens uit- en thuiswedstrijden te vergroten en ervoor te zorgen dat je bedrijf met sportiviteit, teamgeest, lichamelijke inzet en gedrevenheid wordt geassocieerd. Niet alleen het team dat je sponsort, maar ook de club waardeert het als je ervoor zorgt dat een team er netjes en representatief bijloopt. Maar hoe wordt je teamkleding sponsor?

 

HC Eemvallei vraagt aan elke kledingsponsor naast de investering in de kleding en bedrukking een sponsorbijdrage van €250,- per team per jaar. Voor dit bedrag wordt alles voor je als sponsor geregeld . Hoe werkt het? Je geeft bij de sponsorcommissie aan dat je de kleding van een team wil sponsoren. Daarna wordt het volgende stappenplan gevolgd:

 

1: De sponsorcommissie stelt een ‘overeenkomst teamsponsoring’ op waarin duidelijk wordt aangegeven wat de mogelijkheden zijn en wat je van HC Eemvallei mag verwachten en andersom. Uiteraard wordt dit door sponsorcommissie met je doorgesproken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat meerdere sponsoren een team willen sponsoren. In dat geval wordt in onderling overleg besloten welke sponsor welke positie krijgt. Als het contract getekend retour is, kunnen we door naar de volgende stap.

 

2: De sponsorcommissie informeert de teammanager(*). Deze inventariseert binnen het team de gewenste maten van het gekozen kleding pakket. Eventueel verzorgt de teammanager een pas sessie. Onze kledingleverancier van Duinkerken heeft hiervoor sets ter beschikking.

 

3: Als duidelijk is wat besteld moet worden, vult de teammanager het bestelformulier teamsponsoring in (zie www.hceemvallei.nl/sponsoring).

 

4: De sponsorcommissie begeleidt de bestelling van de kleding en de aanlevering van het logo aan Van Duinkerken. Als de kleding bij Van Duinkerken binnen is, ontvang je als sponsor nog een definitieve prijsopgave en een proefdruk van de bedrukking voor akkoord.

 

5: Als de bestelling gereed is, krijgt de teammanager bericht van Van Duinkerken dat de kleding opgehaald kan worden in de winkel.

 

6: Afhankelijk van de keuze van jou als sponsor krijg je een factuur zonder- of met BTW van de sponsorcommissie of Van Duinkerken een factuur voor de kleding en bedrukking. Ook wordt € 250,- voor de sponsorbijdrage aan de club op een van de facturen in rekening gebracht.

 

7: Tegen het einde van het seizoen neemt de sponsorcommissie contact met je op om na te gaan of je de kleding retour wil of dat je kledingsponsor wil blijven.

 

(*) als er nog geen teammanager is benoemd en je wil niet wachten dan kunt de bovenstaande stappen ook zelf doorlopen.