headernw.jpg
 

Blog: Een Locatie HC Eemvallei

23-12-2019
Nieuwsafbeelding
Update 8 februari - HC Eemvallei - Eenlocatie werkgroep

Time flyes…….. Het is alweer februari. De afgelopen maand hebben we niet stil gezeten en zijn druk geweest met bezoeken. HC Eemvallei met 2 locaties is wederom onder de aandacht van vele organisaties en betrokkenen in Amersfoort. 

We waren, met 4 aanwezigen, als HC Eemvallei goed vertegenwoordigd bij het sportcafé. Hier werd de sportnota van de Gemeente Amersfoort gepresenteerd. In subgroepen is er gediscussieerd over de praktische invulling van dit voorgenomen beleid. Het is mooi om te ervaren dat wij en onze problematiek bekend zijn en ook leeft bij politiek en andere betrokkenen. Ons netwerk is weer een beetje uitgebreid en er zijn meerdere afspraken gemaakt voor een verdere kennismaking met SRO, Gemeente en OBV. En ook met onder andere Rugbyclub Eemland en basketbalvereniging Crackerjacks om ons verder te oriënteren op een mogelijk Omni vereniging. 

We blijven creatief en stellen ons open voor alle mogelijkheden. Onze eerste wens is en blijft één locatie voor onszelf om weer echt als één club te kunnen hockeyen. Neemt niet weg dat we alternatieven onderzoeken en ook deze lijntjes uitzetten en de contacten opbouwen en onderhouden.

De afgelopen maanden hebben we heel veel contacten extern gelegd en hebben we intern iedereen geprobeerd op de hoogte te houden. We kunnen ons ook voorstellen dat er binnen onze club ook mensen zijn met expertise, relaties, netwerk die nuttig kunnen zijn voor dit hele proces. Laat het aan ons weten als we nu of mogelijk in de toekomst je expertise en betrokkenheid kunnen benutten.

Sportieve groet,
Een Locatie werkgroep

Maaike Thoben (voorzitter)
Adrienne Duinkerke
Harry Noortman
Johan Joldersma
Mark de Beer


Update 20 december - HC Eemvallei - Eenlocatie werkgroep

... en na een maand van gesprekken met de verschillende partijen (en politieke partijen) waar we niet teveel details over kunnen geven in het belang van 'het proces', staan we nog steeds met lege handen. Waar mogelijk, laten we ons geluid horen voor de noodzaak van één locatie om onze club weer samen te brengen. Zie hieronder een artikel in Kei voor Sport die het mooi beschrijft. Heb je ideeen waar onze commissie mogelijk nog niet over gedacht heeft, mail dan naar [email protected] of neem contact op met een van de onderstaande leden van de Eenlocatie werkgroep. Wij blijven volhouden, tot dat er duidelijkheid is.Via deze link kan je Kei in Sport online lezen.
Update 30 November - HC Eemvallei - Eenlocatie werkgroep

We zijn bijna in de laatste maand van het jaar en de werkgroep is druk met contacten te leggen met alle partijen die belangrijk zijn voor het realiseren van ons doel. Er is weer een interview door Arjan Klaver van Eva afgenomen, waar de tekst in de volgende Kei-in-Sport geplaatst zal worden.

Het zal gaan over onze droom. De droom van één club, niet verdeeld over twee locaties maar 6 velden met één clubhuis en zo mogelijk gedeelde faciliteiten zoals een sporthal (school, binnensporten, zaalhockey) en wellicht samenwerking met een andere buitensport. Als club leeft sterk dat de huidige situatie niet lang houdbaar is. We hebben dan ook iedereen nodig om de tijd tot de nieuwe locatie te overbruggen - extra vrijwilligers (zie oproep bestuur). Samen Eemvallei - één vereniging. Help, draag bij, denk constructief mee met passie voor de hockey en respect voor elkaar. 

Wij blijven laserfocus houden op elke stap, totdat het fundament van ons nieuwe clubhuis met dezelfde laser wordt ingemeten.

Sportieve groet,
Een Locatie werkgroep
Update 28 oktober - HC Eemvallei - Eenlocatie werkgroep

Afgelopen vrijdagavond 25 oktober zijn Harry en Johan naar opnieuw een uitzending van Eva Radio gegaan op de Inspiratieboot langs de koppel. Vanuit verschillende politieke partijen waren ook raadsleden aanwezig en ook veel andere sportclubs uit Amersfoort. Het was een interessante discussie, waar veel sportverenigingen wensen hebben voor verbetering van hun accommodatie of aandacht voor sport in het algemeen. 

Image result for eva radio amersfoort
Klik hier voor het artikel geschreven door Eva Radio. 

Het was opnieuw een mooie gelegenheid om de aandacht te richten op het besluiten voor één locatie voor HC Eemvallei met ruimte voor 6 velden.Update 17 oktober - HC Eemvallei - Eenlocatie werkgroep
Het is alweer mid oktober en we zoeken alle wegen om de druk op te voeren, door in gesprek te gaan met iedereen die betrokken is bij het besluiten voor één locatie voor HC Eemvallei. Hieronder een interview met radiostation Eva en het resultaat van een interview met Maaike en Johan wat in het huis-
aan-huisblad Kei in Sport is geplaatst
Voor de uitzending van Eva radio en het interview klik hier. Heb je ideeën en/of contacten bij politiek Amersfoort, mail dan (of spreek ons aan op de club) naar [email protected]Update 3 oktober - HC Eemvallei - Eenlocatie projectgroep
Na het ons voorstellen voor de zomer tijdens de ALV, is de projectgroep Eenlocatie is al enkele maanden onderweg. Hoog tijd voor een wat uitgebreidere update.  

Het allerbelangrijkste doel op dit moment, is dat wij zo snel mogelijk duidelijkheid krijgen over een nieuwe locatie. Een locatie waar we één clubhuis hebben, meer dan voldoende velden (5 of 6) en waar we met elkaar kunnen sporten. Want het met elkaar sporten krijgt - door de situatie met twee locaties en verspreid liggende velden - gewoonweg onvoldoende kans. En het is juist die kans waar we ons met de projectgroep voor inzetten.

Voortgang
De afgelopen maanden hebben we heel veel gesprekken gevoerd: met de gemeente, de gemeentevertegenwoordiging (programmamanager), de KNHB en het OBV in Vathorst. En hoe teleurstellend ook, op dit moment is er nog geen plek toegewezen aan onze mooie club. Er zijn wel degelijk ideeën geopperd qua locatie, maar het besluit is pending…..Wij moeten wachten op de politiek over de invulling van het gebied Bovenduist. In de plannen van de gemeente is heel duidelijk benoemd dat de hockeyclub een nieuwe locatie moet gaan krijgen, er zijn zelfs gelden gereserveerd. Het is nog de vraag of we met deze gelden uit gaan komen, dus alle ideeën die ons financieel voorbereiden op de bouw van de nieuwe locatie zoals giften en sponsoring zijn welkom :-).

Locatie Bovenduist
We hebben zojuist de locatie gebied Bovenduist al even genoemd. Dit is de meest kansrijke locatie, dit is een te ontwikkelen gebied aan de rand van Vathorst, bij de berg van Smink tot en met de hoek van rotonde 4, grenzend aan de nieuwe wijk Waterdorp. Waarom vlot dit niet? Wie moet er nu een beslissing nemen? Het plan ligt er vanuit de gemeente, echter er is nu volop discussie tussen de politieke partijen over de invulling van dit plan: dit gaat vooral over woningbouw en inpassing in het groen. Ons is verteld dat na de zomer een beslissing genomen gaat worden, en die kan nog alle kanten op gaan. Of Bovenduist komt er en we kunnen verder ontwikkelen, of het komt er niet en er moet een alternatief voor onze hockeyclub bedacht worden.

Vorige week heeft de projectgroep gesproken met een journalist (AD Amersfoort) en komende vrijdag zijn we uitgenodigd om te komen praten in het radioprogramma Eva Radio, gehost door Arjan Klaver. Op deze manier vragen/krijgen we meer (journalistieke) aandacht voor onze situatie, en hopelijk landt ons clubgeluid nog duidelijker bij de politieke partijen.

De vraag aan de politiek is nu: wie slaat nu de bal? In ieder geval strijden we als projectgroep om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen.

Maaike Thoben (voorzitter)
Adrienne Duinkerke
Harry Noortman
Johan Joldersma
Mark de Beer