Terug
26-9-2020

BLOG: Rondje langs de velden

Nieuws afbeelding

26 september 2020

Soms loop je langs de velden en dan zie je iemand lopen en denk je, wat leuk dat hij er staat. Als dan blijkt dat hij inmiddels de derde generatie hockeyers uit deze familie aan het aanmoedigen is, gaan bij de meeste leden de wenkbrauwen omhoog denk ik. Hoezo de derde generatie? Niet iedereen weet dat Eemvallei in Bunschoten een historie heeft. En deze club onder een andere naam is verhuist naar Amersfoort. In dit geval is het dus ons Erelid de heer E. Wienese. Waarvan zijn kinderen bij Eemvallei hebben gespeeld en nu dus ook zijn kleinkinderen.

Vaak als de jaren verstrijken en we een aantal besturen verder zijn kan het gebeuren dat er oud leden uit het oog verdwijnen. Dit overigens begrijpelijk maar ook dit is de geschiedenis van Eemvallei. En deze mooie geschiedenis nemen we zeker mee naar de nieuwe locatie als het zover is.

Overigens lopen wel veel mensen te klagen over de twee locaties hoor ik, maar nu in deze Corona tijd hebben we hier juist een voordeel mee. Maar uiteraard is één locatie toch het mooiste, nog even geduld.

Wel valt mij tijdens mijn rondje op dat het nog steeds lastig is om de 1,5 meter afstand te bewaren. Overigens zijn dit dus vaak de ouders. Als iemand daar zich niet prettig bij voelt moet hij dit zeker kenbaar kunnen maken. Ik zie iedere week dat de club aanpassingen maakt en er continu mee bezig is. Ik moet er ook zeker niet aan denken wat ik moet gaan doen als er weer extra maatregelen genomen worden en ik mijn rondje niet meer kan gaan maken. Maar ik denk dat mijn partner hier dan vast wel een oplossing voor zal bedenken.

Tot slot voor deze week. De trend zet zich door dat ik door de wedstrijden heen heel veel kinderen op en rond het veld zie met een stick en een bal. Dit is echt goed om te zien.

Hopelijk kunnen we nog heel wat rondjes maken de komende tijd, maar dit zal voornamelijk aan ons liggen.

Tot het volgende rondje.


 

 5 september 2020

Zaterdag ochtend, veel bedrijvigheid en enthousiaste vrijwilligers, mooi weer en iedereen is er klaar voor. Gaan we dan toch aan een nieuw seizoen starten…. Ja gelukkig.

Er is veel aan gedaan om er voor onze teams maar zeker ook voor de bezoekende teams een geslaagde opening van te maken. Diverse sponsor kraampjes, viskraam etc. aan alles is gedacht. Op zondag waren sponsoren uitgenodigd op het VIP dek om naar de seizoenopening te kijken met gelijk een Super Sunday waar zowel Dames 1 en Heren 1 thuis mochten beginnen.

Als we dan naar de resultaten kijken kunnen we denk ik erg trots zijn met de prestaties van dit weekend. Er is echt heel goed gepresteerd waarbij ook de selectie van Dames (17-0) en Heren 1 (7-1)hebben laten zien wat de doelstelling is dit seizoen.

Wat ook heel goed was om te zien is dat er tijdens de rust en vrije perioden op het veld veel kinderen met een bal aan de gang waren. Dit is heel lang niet zo geweest en hopelijk zet deze trend zich door. Het veld kan niet vol genoeg zijn met enthousiaste kinderen. 

Tevens hebben we bij Heren 1 een tweetal jonge scheidsrechters aan het werk gezien welke deze wedstrijd foutloos hebben geleid. Er was veel respect van Heren 1 maar zeker ook door de heren van Avanti. Als laatste nog een opmerking over Dames 1. Als je de rust in gaat met een 9-0 voorsprong en de focus zo scherp houdt dat je uit kan lopen naar een overwinning van 17-0, dan kan je zeggen dat de focus bij deze teams

Tot het volgende blog.

Groeten van zo maar iemand langs het veld.