Terug
14-1-2022

Corona update - na persconferentie 14 januari

Nieuws afbeelding

Beste leden en ouders,

*tekst KNHB website

Op vrijdag 14 januari vond er weer een persconferentie plaats. Het kabinet heeft hierin aangekondigd dat er diverse versoepelingen doorgevoerd worden. Deze versoepelingen hebben ook betrekking op de (hockey)sport.

Met ingang van zaterdag 15 januari mag iedereen (jeugd én volwassenen) zowel binnen als buiten sporten én onderling binnen de eigen vereniging wedstrijden spelen. Er geldt daarbij geen eindtijd meer.

Vanaf zaterdag 15 januari 2022 zijn de volgende maatregelen nog van toepassing:

  • Competitiewedstrijden zijn niet toegestaan. Onderlinge wedstrijden binnen de club zijn wel toegestaan.
  • Er mag geen publiek bij trainingen en onderlinge wedstrijden aanwezig zijn.
  • Op binnensportlocaties geldt dat het dragen van een mondkapje vanaf 13 jaar verplicht is, behalve tijdens het sporten zelf. Daarnaast dienen sporters vanaf 18 jaar bij het betreden van de locatie te worden gecontroleerd op het coronatoegangsbewijs (CTB).
  • Op buitensportlocaties geldt dat in de binnenruimtes, zoals het clubhuis, het dragen van een mondkapje verplicht is voor iedereen vanaf 13 jaar. De horeca mag enkel open zijn voor afhalen. Andere faciliteiten zoals kleedkamers, toiletten en douches mogen ook open mits daar vooraf wordt gecontroleerd op het CTB.

Coronamaatregelen en het hockeyseizoen

Helaas hebben we nog altijd te maken met het coronavirus en dat betekent dat we ons nog steeds aan de coronamaatregelen moeten houden. Hieronder hebben we de belangrijkste zaken op een rijtje gezet.

Basisregels

We roepen iedereen op om alle overheidsrichtlijnen in acht te nemen en zich te houden aan onderstaande basisregels:

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen
  • Was vaak en goed je handen, juist ook voor en na bezoek sportlocatie
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Zorg voor voldoende frisse lucht

Autoreizen
Wanneer er vanwege sportactiviteiten personen uit meerdere huishoudens in dezelfde auto zitten, adviseren wij personen vanaf 13 jaar een mondkapje te dragen.

Protocol verantwoord sporten
Alle relevante informatie vind je in het sportprotocol. Dit protocol geeft verenigingen, sporters, trainers/coaches, vrijwilligers, ouders/verzorgers en gemeenten richting hoe te handelen, uitgaande van de huidige maatregelen. Dit document wordt regelmatig aangepast dus lees het door!

Veelgestelde vragen
In het coronadossier op de KNHB site vind je een pagina met veelgestelde vragen. Deze vragen sluiten aan op het geldende sportprotocol. Vanzelfsprekend passen wij deze pagina aan wanneer de actualiteit daar aanleiding toe geeft.

---

Houd goed je HC Eemvallei app in de gaten voor nieuwe updates.

Alleen als we ons allemaal aan de geldende maatregelen houden, kunnen we met elkaar blijven genieten van hockey, zowel de hockeyers zelf als de toeschouwers. Wij vragen iedereen met klem om zich te blijven houden aan de hygiƫne maatregelen en de regels met betrekking tot thuisblijven dan wel in quarantaine gaan wanneer je dit gevraagd wordt of wanneer je klachten hebt, ook als je gevaccineerd bent!

Kijk voor alle Corona maatregelen op Rijksoverheid.nl