Terug
30-5-2022

Pieter de Jong nieuwe Trainer-Coach bij HC Eemvallei Heren 1 vanaf seizoen 2022/2023.

Nieuws afbeelding

Als bestuur hebben we onlangs gecommuniceerd dat Pieter de Jong aan het einde van het seizoen stopt als Trainer-Coach van HC Eemvallei (HCE) Dames 1. 

Hierbij hebben we aangegeven dat we Pieter zeer erkentelijk zijn voor z'n werkzaamheden en dat we Pieter graag bij een ander HCE-team terug zouden willen zien. We kunnen jullie met trots en veel blijdschap informeren dat dit is gelukt. Het bestuur van HCE, Heren 1 en Pieter hebben elkaar gevonden. Dit houdt concreet in  dat Pieter de Jong met ingang van het seizoen 2022/2023 de nieuwe trainer-coach van Heren 1 zal zijn.

Nadat eerst het bestuur en Pieter overeenstemming hadden bereikt, heeft ook de spelersgroep van Heren 1 positief gereageerd. Voor het bestuur was Pieter de voornaamste kandidaat voor de functie van trainer-coach H1 vanwege zijn toewijding en deskundigheid bij Dames 1. Hij is in de ogen van het bestuur de man die Heren 1 van HCE een volgende stap kan helpen maken.

Pieter is natuurlijk een bekende binnen onze vereniging en strijdt met Dames 1 nog voor promotie naar de 2e klasse. Bijna 3 seizoenen terug begon Pieter als trainer-coach van Dames 1. Daarnaast is Pieter vanaf halverwege dit seizoen ook trainer-coach van Meisje B1. Tevens heeft Pieter ook nog diverse seizoenen in het Veteranen team van HCE gehockeyd. Door de kennis en kunde van zowel hockey als van HCE verwacht het bestuur de gewenste stabiliteit in het technisch hart van de vereniging te realiseren.

Wouter Endert, verantwoordelijk voor het Hockey Technisch Kader binnen het bestuur voegt hier aan toe: ‘Dat Pieter in het Technisch Hart aanwezig blijft, vind ik echt winst. Samen met Hien Thé, Pieter en Jeroen Molenaar hebben we een dijk van een technisch hart staan. De perfecte mix die de vereniging verder gaat brengen. Dus super trots dat Pieter, als echte HCE'er, de mannen gaat trainen en coachen. Ik kijk enorm uit naar de verlengde samenwerking komende seizoenen!’

Pieter zegt over de switch van Dames 1 naar Heren 1: ‘Ik kijk er naar uit om met Heren 1 dezelfde reis te maken als we met de dames hebben gemaakt. We hebben nu publiek bij de dames staan en dat hoort ook bij de Heren 1 te gaan gebeuren.’

Naast Heren 1 zal Pieter het komende seizoen ook Jongens A1 gaan trainen en coachen. Hiermee kunnen we de overgang van de junioren naar ons vlaggenschip veel beter faciliteren. We verwachten dan ook dat de integratie van (overgaande) jeugdspelers in Heren 1 de komende periode net zo succesvol zal verlopen als we de afgelopen jaren hebben gezien bij de Dames.

Pieter wordt verantwoordelijk voor de (open) selectietrainingen voor Heren 1, die bij HCE gaan plaatsvinden. Hij zal bovendien de selectie voor Heren 1 voor het komende seizoen samenstellen. Echter tot die tijd zal Pieter alles op alles zetten om met Dames 1, hoewel men dat niet meer in eigen hand heeft, te promoveren naar de 2e klasse.