headernw.jpg
 

MHC Muiderberg D1 - Dames 1 Zaal: 0 - 3

Gespeeld op: 17-2-2018

Dames 1 zaalkampioen

Zaterdag 17 februari was het er op of er onder voor Dames 1 Zaal. De opdracht was simpel: twee maal winnen en dan zou het kampioenschap binnen zijn.

Dames 1 Zaal bestond dit seizoen uit speelsters van dames 1 veld, MA2, MB1 en een oud-Eemvallei speelster. Trainer Bart heeft hier binnen korte tijd een geoliede zaalhockeymachine van gemaakt.

Tot de laatste speelronde stonden onze dames in punten gelijk met Muiderberg dames 1. En dit team was uitgerekend de tegenstander in de allerlaatste zaalwedstrijd van het seizoen. De laatste wedstrijd was dus beslissend welk team kampioen zou worden. Muiderberg had een abonnement op het kampioenschap, al enkele jaren achter elkaar zijn ze kampioen geworden. Muiderberg had daarom de kampioensbloemen al prominent naast het veld gezet. Da’s natuurlijk de goden verzoeken …

Onze dames begonnen als opwarmertje eerst aan de wedstrijd tegen Nijkerk. De tribune was volledig gevuld met Eemvallei publiek. Hadden onze dames mogelijk daardoor last van de zenuwen? Het duurde namelijk even voor het eerste doelpunt van Eemvallei viel, maar daarna raakten de meiden op stoom. Eindstand 6-0 voor Eemvallei. Omdat Muiderberg ook gewonnen had van Nijkerk, zou de laatste wedstrijd de beslissing brengen.

Daarna volgde dus de kraker tegen Muiderberg. Muiderberg is een gelegenheidsteam van super ervaren speelsters dat alleen in de zaal samen spelen. De volledige competitie speelden ze zonder keeper, maar dus met een extra veldspeler. De eerste wedstrijd in januari kon Eemvallei daar nog niet zo goed mee om gaan, waardoor deze wedstrijd nipt verloren was gegaan. Nu waren de meiden hierop voorbereid en was er door coach Bart een strijdplan bedacht. En dat plan werkte perfect. Van zenuwen was geen enkele sprake meer. Al vrij snel scoorde Eemvallei 1-0. Een groot gejuich vanaf de tribune was het resultaat. De meiden speelden geconcentreerd verder. Weinig kansen werden weggegeven. Ook de strafcorners van Muiderberg werden goed gepareerd. Muiderberg moest hierdoor meer risico gaan nemen, wat zonder keeper uiteraard gevaarlijk is. Eemvallei speelde de verdediging van Muiderberg goed uit, waardoor de 2-0 op het scorebord kwam te staan. Zou het dan echt gaan gebeuren? De definitieve beslissing viel toen Eemvallei een strafbal kreeg. Jongste speelster van het veld Renske nam de strafbal koelbloedig: 3-0.

De beslissing was gevallen, Eemvallei speelde de partij geroutineerd uit. Het kampioenschap was binnen.

Dames, van harte gefeliciteerd met dit mooie kampioenschap!