Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Deze nieuwe privacywet, internationaal de General Data Protection Regulation (GDPR) genoemd, geldt in de hele Europese Unie en gaat onder andere over het bewaren en beschermen van persoonsgegevens. Hoewel veel afspraken al opgenomen zijn in de Nederlandse wet bescherming persoonsgegevens (Wbp), is die wet vanaf dan niet meer geldig. De nieuwe Europese privacywetgeving heeft daarom ook impact op sportverenigingen inclusief HC Eemvallei. Wil je meer weten over hoe onze verenging omgaat met gegevensbescherming? Log in op de site en kijk onder club -> documenten -> AVG.

Om toegang te krijgen tot meer informatie op de HC Eemvallei website moet je inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Je gebruikersnaam is gelijk aan je lid nummer (heb je je lidnummer niet vraag het dan op door een e-mail met je naam te sturen naar [email protected])

Je wachtwoord wordt je toegezonden op het moment dat je toegang krijgt tot de website en het wachtwoord kun je zelf wijzigen als je dat wilt. Zie verder op deze pagina hoe je dit kunt doen.

Als je je wachtwoord bent vergeten kun je op de home pagina de optie "Vergeten? Klik hier" aanklikken. Nadat je je e-mail adres en lid nummer heb opgegeven zul je binnen enkele seconden een emailtje ontvangen met je wachtwoord.

Heb je als nog problemen bij het inloggen stuur dan even een mailtje met je naam naar [email protected]
Om je gegevens aan te passen, ga naar: 

Menu Ledenselectie - Optie Mijn Instelling:

Hier kun je: 
- instellingen maken met betrekking tot je profiel (wie kan wat zien)
- je e-mail adres wijzigen of een tweede email toevoegen
- je mobiele telefoonnummer wijzigen of toevoegen
- een nieuwe wachtwoord kiezen

Het maken van een wedstrijd verslag na een wedstrijd is leuk voor je teamgenoten als die niet aanwezig konden zijn maar ook voor andere leden van de vereniging om te lezen hoe je wedstrijd is verlopen.

Om een wedstrijdverslag te maken moet je het volgende doen:
- Log in op de website met je lidnummer en wachtwoord
- In het menu 'Ledensectie' kies je je team onderaan het menu
- Onderaan de pagina zie je nu een overzicht van je gespeelde wedstrijden en achter iedere wedstrijd staat de optie [invoer], daar moet je op klikken
- Nu kun je je verslag intypen en als je klaar bent klik je op Verwerken

Een wedstrijdverslag bekijken kun je door de optie 'Verslagen' in het 'Team info' menu te kiezen. Vervolgens klik je op het document dat achter een team staat om een verslag te bekijken.
Als je kind net begint met hockeyen, zou je in eerste instantie een "kant-en-klaar"bitje kunnen gebruiken. Deze schaf je bijvoorbeeld aan bij onze sponsor Wim Jacquet.

Achter de bar worden bitjes verkocht, voor als je 'm vergeten bent. 

Maar het fijnst is toch een bitje op maat. Onze sponsor Ortholuna verzorgt graag jouw bitje, tegen een sterk gereduceerd tarief. Voor leden van HC Eemvallei geldt een korting van 30% tot 50%. Ook als je een beigel hebt, kan Ortholuna een passend bitje voor je maken.

Je kunt hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer 033-494.42.96.

Ortholuna kun je vinden op de Maanlander 16 in Amersfoort Noord ( 200 meter na de McDonalds), langs de Ringweg-Noord richting Hoogland/Nieuwland.

Natuurlijk kan je kiezen voor een bitje in de kleur van HC Eemvallei, maar ook uit 20 andere kleuren. Een bitje in meerdere of freestyle kleuren kost 10 euro extra.

Je krijgt een rekening thuisgestuurd. Sommige zorgverzekeraars vergoeden een bitje op maat. Na het happen krijg je een afspraak voor het ophalen van je bitje ( 1-2 weken later).

Twee keer per jaar verzorgt Ortholuna een zogenaamde hap-sessie op de club. Houd hiervoor de website en onze Facebook pagina in de gaten.

Wil je voor je team een oefenwedstrijd organiseren, locatie reserveren en iedereen goed informeren, log in onder Mijn Eemvallei -> Club -> Documente ->  Clubhuis en Velden -> Reserveren Locatie Oefenwedstrijden

Bbrrrrr, het is fris, gaat mijn wedstrijd nog wel door?


Afbeeldingsresultaat voor hockey op sneeuwHoe werken afgelasting binnen HC Eemvallei.

Meestal is het in Nederland gelukkig heerlijk weer om lekker te hockeyen. Maar soms ook niet. En soms is het op het randje en is het maar de vraag of doorgaan verstandig is voor jezelf, voor de ander of voor de velden. Hieronder leggen we uit wanneer we binnen HC Eemvallei een wedstrijd afgelasten, en hoe je dat te horen krijgt, ook als jouw uitwedstrijd wordt afgelast door de tegenpartij.


Wanneer worden thuiswedstrijden afgelast?

-De staat van de velden en/of de accommodatie is onvoldoende. Hieronder vallen overmatige gladheid door vorst, wateroverlast, sneeuw of een harde ijslaag op het veld.

- Barre weersomstandigheden. Hieronder vallen hevige regen, dichte mist, gevoelstemperatuur (ruim) onder het vriespunt. Voor de Jongste Jeugd geldt: wanneer het vriest gaat de wedstrijd niet door.

-Overige (verenigings-) calamiteiten die het spelen van de wedstrijd(en) verhinderen, een besluit van de KNHB tot een centrale afgelasting, of bij KNMI code rood (advies niet de weg op te gaan).


Wie mag besluiten en wanneer doen we dat?

Het wedstrijdsecretariaat en de scheidsrechters/spelbegeleiders besluiten over de afgelastingen.

-Op de avond voor de wedstrijddag om 20:00 uur besluit het wedstrijdsecretariaat over de wedstrijden van de volgende dag.

-Op de dag zelf om 7:30 besluit het wedstrijdsecretariaat, eventueel na controle van de velden, in overleg met de locatiemanagers over de wedstrijden die beginnen vóór 13:30 uur.

-Dit doen zij ook om 11:00 uur voor de wedstrijden die vanaf 13:30 beginnen.

-Maar weersomstandigheden zijn veranderlijk. Scheidsrechters en spelbegeleiders hebben daarom altijd (in onderling overleg) de mogelijkheid om de eigen wedstrijd ter plaatse af te gelasten.

 

Afbeeldingsresultaat voor afgelasting hockey
Wie krijgt er bericht?

Afgelastingen worden door het wedstrijdsecretariaat ingevoerd in het LISA systeem en vanuit dat systeem versturen we berichten. Afgelaste wedstrijden worden automatisch op hceemvallei.nl gepubliceerd.

-Ben je een Teammanager? Dan krijg jij via LISA een email. Aan jou de taak om het team te informeren. Je krijgt ook een extra SMS bericht als de wedstrijd 2 uur voor het begin wordt afgelast, of als een uitwedstrijd op de dag zelf wordt afgelast.

- Ben je Lijncoördinator? Dan krijg je van alle afgelastingen in jouw lijn een email, ter informatie.

- Heb je bardienst of sta je ingedeeld als scheidsrechter? Dan krijg je een email over de afgelaste wedstrijd(en) waarvoor je ingedeeld staat.

Centrale afgelastingen door de KNHB krijgt iedereen op dezelfde manier te horen. En natuurlijk zorgt het wedstrijdsecretariaat voor de berichten naar de tegenpartij.


 

 

Moeten we de wedstrijd inhalen?

Ja, afgelaste wedstrijden worden door de KNHB verplaatst naar de eerstvolgende inhaaldag. Behalve voor de Jongste Jeugd, zij hoeven de wedstrijd niet in te halen.


En sta je toch al met je team in de startblokken? Maak van de nood een deugd, drink samen een kop winterthee, of spreek eens af om door te rijden naar de dichtstbijzijnde schaatsbaan.

 

 

Sportieve wedstrijden toegewenst!

Het wedstrijdsecretariaat van HC Eemvallei.


Er spelen een aantal zaken een rol bij de plaats op de wachtlijst.
Allereerst is er natuurlijk de datum van inschrijving.
Maar uw kind kan stijgen op de wachtlijst doordat u punten voor uw kind verdient. Dit kunt u doen door zelf lid te worden, of door vrijwilligerswerk bij HC Eemvallei te doen. Meer informatie hierover kunt u opvragen bij onze wachtlijstcoördinator. 
HC Eemvallei is een grote club met relatief heel veel jeugdleden. Op zaterdag zijn de 4 velden die wij hebben dan ook helemaal volgepland. Het is eenvoudigweg niet mogelijk om nóg meer jeugdteams te laten spelen op die ene dag. Helaas zijn we daardoor genoodzaakt een wachtlijst te hanteren. 

Uiteraard dringen we bij de gemeente Amersfoort voortdurend aan op uitbreiding van onze veldcapaciteit, we willen natuurlijk zoveel mogelijk kinderen laten sporten!
Wat leuk dat je je kind of jezelf wil aanmelden! We zien je heel graag binnenkort op het veld!

Zoals je misschien zult begrijpen, kan een vereniging als H.C. Eemvallei alleen bestaan dankzij een groot aantal vrijwilligers. Bij het werven van vrijwilligers onder de ouders, is het heel fijn als je ouders kunt vragen om datgene te doen voor de club waar ze goed in zijn. 

Iemand die financiële ervaring heeft kan wellicht penningmeester worden, een sportleraar zou training kunnen geven, mensen met horeca-ervaring zouden ons kunnen helpen in de bar-commissie en als je DTP'er bent zitten we om je hulp te springen! Bij grote toernooien vragen we ouders die arts, fysiotherapeut of verpleegkundige zijn om standby te zijn voor ongelukjes. En ouders die handig zijn met een camera maken de foto's. De inrichting van onze tweede locatie is helemaal gemaakt door handige creatieve ouders. 

Omdat we een lijst hebben van welke ouders welk beroep hebben, kunnen we heel gericht vragen om hulp. We hebben gemerkt dat dat veel beter werkt dan oproepjes in het wilde weg te doen.


HC Eemvallei heeft de besloten het versturen van de factuur voor de contributie en het innen ervan uit te besteden aan ClubCollect. Voor het versturen maakt ClubCollect gebruik van de gegevens uit de ledenadministratie. In verband met de AVG zijn hier met ClubCollect duidelijke afspraken over gemaakt. Via je mobiel of via de site van ClubCollect kan je inzage krijgen in facturatie en de momenten waarop tot incasso wordt overgegaan.


HC Eemvallei heeft de besloten het versturen van de factuur voor de contributie en het innen ervan uit te besteden aan ClubCollect. Voor het versturen maakt ClubCollect gebruik van de gegevens uit de ledenadministratie. In verband met de AVG zijn hier met ClubCollect duidelijke afspraken over gemaakt. Via je mobiel of via de site van ClubCollect kan je inzage krijgen in facturatie en de momenten waarop tot incasso wordt overgegaan.

Er zijn een aantal zaken die je kind zeker moet hebben als het begint met hockeyen.
- Hockeystick
- Bitje (verplicht bij elke training en wedstrijd!)
- Scheenbeschermers  (verplicht bij elke training en wedstrijd!)
- Hockeyschoenen
- Clubtenue (HC Eemvallei sokken, rokje of korte broek en een clubshirt)

Onze sponsor Van Duinkerken heeft al deze spullen altijd op voorraad en dit is te bestellen via de Webshop op de HC Eemvallei website. Kijk ook eens op de HC Eemvallei Spullenhoek op Facebook, hier bieden leden spullen aan die te klein geworden zijn. Dat kan veel geld schelen!

Daarnaast zijn een aantal zaken handig om te hebben:
- een donkerblauwe legging voor wedstrijden bij koud weer
- een donkerblauw shirt met lange mouwen, ook voor bij koud weer
- een wit shirt met korte mouwen of een witte polo, voor uit-wedstrijden tegen een team dat een tenue heeft dat erg lijkt op het onze.


Een grote sportclub als HC Eemvallei draait dankzij de inzet van vrijwilligers. De een heeft nu eenmaal meer tijd over dan de ander, daarvoor hebben we natuurlijk alle begrip. We verwachten dat alle ouders in ieder geval een paar keer per jaar een bardienst draaien. Je kunt je bardiensten zelf inplannen via onze app. Daarnaast hebben we altijd vacatures binnen de vereniging, Er is vast iets dat bij jou past!