Terug

Trimhockey

Trimhockey en de oudercursus binnen HC Eemvallei

 

Trimhockey


Trimhockey is een vorm van hockey waarbij leden wekelijks trainen maar geen wedstrijden in de weekenden spelen en zonder de verplichting om elke week te moeten komen. HC Eemvallei heeft 5 trimgroepen, totaal ongeveer 100 trimmers, ingedeeld op diverse niveaus. Bij HC Eemvallei trimmen we zowel met gemengde teams als ook met alleen dames of heren.

Daarnaast is er voor mensen met nauwelijks/helemaal geen hockeyervaring een jaarlijkse oudercursus (link naar info over oudercursus) waarna doorgestroomd kan worden naar 1 van de bestaande trimgroepen. Daarmee is het de ideale manier voor iedereen die op een vrijblijvende manier de hockeysport wil beoefenen. 

 

De training

De trainingen worden op verschillende dagen van 20.30-22.00 uur gegeven. Elke groep heeft een trainer die rekening houdt met het niveau van de groep. De trainingen bestaan uit een zelfstandige warming-up, met daarna aandacht voor hockeytechniek, spelinzicht, spelregels en conditie en worden altijd afgesloten met een onderling wedstrijdje. Tijdens deze partijtjes, op een heel of half veld, wordt gelet op spelinzicht en effectiviteit.


 

De trimteams

De indeling van de huidige HC Eemvallei trimgroepen is als volgt:

Mixtrim A, deze groep speelt ook maandelijks op maandagavond door de bond georganiseerde competitie wedstrijden tegen andere trimgroepen uit de regio.

Mixtrim B, deze groep speelt sinds kort af en toe 7x7 wedstrijdjes tegen andere beginnende trimgroepen uit de buurt.

Mixtrim C, dit zijn vooral hockeyers die uit onze oudercursus van vorig jaar zijn doorgestroomd dus deze trainingen zijn vooral gericht op het verkrijgen van hockeyinzicht en techniek.

Damestrimgroep, deze groep bestaat uit ruim 20 gezellige dames die liever niet in een mixtrimsamenstelling trainen en spelen.

Herentrimgroep, een kleine groep heren die samen met onze veteranen teams trainen.

 

Trainingstijden

Dinsdag: Mixtrim A en  B, 20.30 – 22.00 uur, veld 3 en 4, lokatie Olympus.

Woensdag: Damestrim en Mixtrim C, 20.30 – 22.00 uur, veld 3 en 4, lokatie Olympus. 

Donderdag: Herentrim, 20.30 - 22.00 uur, veld 1 (let op lokatie Caraiben).

 

Lid worden

Heb je interesse om aan te sluiten? Neem als je langs wilt komen voor een proeftraining altijd eerst even contact op met de coördinatoren Marloes Greve (Damestrim, Mixtrim C, herentrim) en Mylène van Haaften (Mixtrim A, Mixtrim B, herentrim) via [email protected]

 

Je mag 3x mee proef trainen, (verplichte uitrusting is: een bitje, scheenbeschermers en een stick) daarna vragen wij je om een keuze te maken en je definitief in te schrijven. Je vult dan het inschrijfformulier op de site in en geeft op het formulier aan voor welke trimgroep je je aanmeldt. Print dit formulier uit en stuur het incl handtekening erop naar de ledenadministratie. Zo gauw het binnen is zullen we je plek in de trimgroep bevestigen naar je en je aan de betreffende appgroep toevoegen.

 

 

Tot snel bij HC Eemvallei!

 

 

 

Oudercursus bij HC Eemvallei


Elk jaar in de periode april-juli organiseren we een hockeycursus voor:

-ouders die wekelijks langs de lijn bij hun kinderen staan te kijken en ook willen weten hoe het voelt om een stick vast te houden en

-beginnende hockeyers,

-herintredende hockeyers met weinig ervaring.

 

De training

Deze cursus bestaat uit 10 lessen waarin aandacht is voor de beginselen van hockey, conditie en spelregels. Kosten zijn 70 euro.

Veel van de deelnemers uit de oudercursus stromen daarna door naar de trimmers, maar dat hoeft natuurlijk niet.

 

Wanneer

In 2019 wordt deze cursus op 10 maandagavonden gegeven op lokatie Olympus van 20.30 tot 22.00 uur.

Data: Maandag 8, 15 april. 6, 13, 20, 27 mei. 3, 17, 24 juni. 1 juli.

 

Aanmelden

Verplichte uitrusting is: een bitje, scheenbeschermers en een stick.

Als de inschrijving voor de oudercursus geopend is wordt dat via de site en facebook gecommuniceerd.

Je vult dan het inschrijfformulier op de site in en geeft op het formulier aan dat je je aanmeldt voor de oudercursus. Print dit formulier uit en stuur het incl handtekening erop naar de ledenadministratie. Zo gauw het binnen is zullen we je plek in de oudercursus bevestigen naar je en je aan de appgroep toevoegen.

Heb je vragen? Neem dan even contact op met de coördinatoren Marloes Greve en Mylène van Haaften via [email protected].

 

Tot snel bij HC Eemvallei!