headernw.jpg
 

Scheidsrechterskaart halen

24-2-2017
Nieuwsafbeelding
HAAL JIJ OOK JE SCHEIDSRECHTERSKAART IN JUNI 2017?
 
In juni organiseren we de laatste scheidsrechterscursus van dit seizoen.
 
Junioren/Senioren:
Vanaf de B-lijn: De KNHB verwacht van ieder lid van een vereniging dat hij/zij vanaf zijn/haar 16e jaar in het bezit is van een scheidsrechterskaart. Geen kaart kan het opschorten van je speelgerechtigdheid betekenen.
Bij HC Eemvallei word je als 1e jaars B na de voorcompetitie opgeroepen om de opleiding clubscheidsrechter te volgen en examen te doen, zodat je vóór je 16e je kaart kunt hebben behaald.
Eerder gaan fluiten: voordat je de B-leeftijd bereikt, mag je je al aanmelden voor de cursus. Dus, als jij als bijv. als 1e jaars C nu al zou willen gaan fluiten, kun je ook al meedoen! Fluiten is immers leuk en leerzaam!
 
Ouders/verzorgers
Spelleiders
Nu actief als spelleider 8-tallen, heb je er plezier in en wil je hierna verder als scheidsrechter? Ook dan is dit het moment om je kaart te gaan halen. Bij de oefenwedstrijden van het nieuwe team kun je meteen in actie komen.
Ook overige spelleiders kunnen zich uiteraard aanmelden! 
Algemeen
Met scheidsrechterskaart heb je meer inzicht in het hockeyspel en alles wat zich daaromheen afspeelt. Daarmee wordt het al veel leuker om naar de wedstrijd te kijken of als coach/teammanager actief te zijn. Maar ook: zonder scheidsrechter geen wedstrijd! Helaas komt het af en toe voor dat door bijzondere omstandigheden een ingeplande scheidsrechter op het laatste moment is verhinderd, of uitvalt door een blessure… Dan is het voor het team belangrijk dat de teamondersteuning/ouder/verzorger mét scheidsrechterskaart in kan vallen. Ook in het zaalseizoen is deze bijdrage onmisbaar! Juist daarom biedt HC Eemvallei alle enthousiaste ouders/verzorgers de mogelijkheid hun kaart te behalen.

Cursus
De KNHB beschikt over een speciale e-learning waar iedereen die de scheidsrechterskaart gaat halen gebruik van kan maken. In je eigen tempo oefen je de vragen/spelsituaties op de computer of tablet. Tussentijds kun je indien nodig ook vragen stellen aan de Arbitragecommissie/Opleidingen. Vervolgens wordt in juni een cursusavond georganiseerd waarop tevens het examen wordt afgenomen.
In alle gevallen geldt dat van jou na aanmelding serieuze inspanning (E-learning volgen, aanwezig op cursus- en examenavond) wordt verwacht de kaart te behalen en tenminste 2 x per seizoen te fluiten. HC Eemvallei draagt dan samen met de KNHB de cursus- en kaartkosten. HC Eemvallei biedt begeleiding waar nodig, in ieder geval bij jouw eerste wedstrijden. Verder: bij enthousiasme, meer ervaring en gebleken geschiktheid zijn er doorgroeimogelijkheden naar CS+- en evt. bondsscheidsrechter.
 
Enthousiast? Stuur dan je aanmelding z.s.m. en uiterlijk voor 1 mei a.s. naar: [email protected]
Zodra de cursus- en examendata bekend zijn (e.e.a. mede afhankelijk van aantal aanmeldingen), word je daarvan op de hoogte gebracht en ontvang je de inlogcode voor de e-learning.
 
Met hartelijke groet,
 
Arbitragecommissie
HC Eemvallei