headernw.jpg
 

SCHEMA KEEPERSTRAINING

30-8-2017
Nieuwsafbeelding

SCHEMA KEEPERSTRAINING

Wij zijn Karin Brink en Inge Weytingh en spelen beiden bij de Veterinnen A als speelster/inval keeper en als keeper. Twee weken geleden hebben wij het keepers coördinatie stokje overgenomen van Leonie en Dick.

Wij hebben met de beschikbare trainers (Robin, Daan, Ymke en Annemieke) en ruimte (het oefenveldje op Caraïben) getracht tot een zo optimaal mogelijke indeling te komen. Hierbij houden wij vooral rekening met niveau, het kan dus zijn dat er getraind wordt met jongere of oudere keepers. Ook trainen jongens en meisjes bij keepers door elkaar.

Helaas is het niet altijd gelukt rekening te houden met teamtrainingen. Dit maakt het plannen erg lastig en is het in de regel zo dat een keeper een teamtraining mag overslaan als hij/zij die week een specifiek keepers trainingsmoment heeft. Stem dit daarom goed af met je teamtrainer.

Keeperstrainingen worden in kleine groepjes gegeven, afwezigheid dient altijd bij de trainer gemeld te worden. Vraag bij de eerste training om een telefoonnummer als je dat niet hebt. Bij structurele afwezigheid zijn wij genoodzaakt om groepen opnieuw in te delen en kan het zijn dat je niet meer wordt ingedeeld. De starttijd in het schema betekent dat je in je keepersoutfit klaar staat, zo benut iedereen de trainingstijd ook optimaal.

Na de winterstop/zaal zullen de groepen opnieuw worden ingedeeld.

Een aantal weken is er geen keeperstraining. De trainer zal zelf duidelijk aangeven wanneer er de daaropvolgende week geen training is.

Wisselkeepers:

 Voor de jongste jeugd en wisselkeepers geldt dat er alleen training wordt gegeven in de weken voor een competitie weekend. 


 Bij wisselkeepers zowel in de Jongste Jeugd als bij de elftallen adviseren wij een speler 2 keer achter elkaar te laten keepen. Dit vergroot de leercurve en het plezier. 


 Een invalkeeper die vast wil gaan keepen in de 8 E of elftallen kan dit melden via de teamleiding aan de lijnco, wij laten daarna weten of en zo ja welk effect dit heeft op de trainingstijd/trainingsgroepje

Heel veel keep-plezier dit seizoen!

Groet Karin en Inge